A walk down memory lane

Idag fyller jag år. 32 stycken, för att vara exakt. Låt oss ta en promenad nedför minnesgatan då, för att se hur detta party animal har spenderat de senaste två årens b-days:
 
30 år
På min 30-årsdag ville jag inte ha någon ordinär, töntig födelsedagsfest - nej, drama ska det vara. Jag gick all in och åkte ambulans från jobbet, fick ohemula mängder droger och avslutade med en akut ryggoperation.
 
31 år
Följande år kände jag mer för att ett uppsvullet, diskbråckstyngt fettotillstånd var just det perfekta tillståndet att gå på bröllop i. Så det gjorde jag. Samt badade bort alla miljoner oombedda magklapp- och klämningar. I ett något för grunt badkar.
 
 
Blir ju svårt att toppa de där två.

Snäckans tolkningar av idiomatiska uttryck

 
Följa någon hack i häl
Samma sak som att "vara med mamma".
 
Glida in på en räkmacka
Allltså, man säger väl "gnida in" en räkmacka? Och förresten går det bra med vilken macksort som helst. Det är bara att gnida på.
 
Grannens gräs är alltid grönare
Alternativt "mamma och pappas mat ser alltid godare ut".
 
Gripa tillfället i flykten
Om man med "tillfälle" menar "mammas hår" och "flykten" betyder "när som helst".
 
Gråta över spilld mjölk
Det är väl då man gråter och i den allmänna ilskan tömmer dricksflaskan på golvet, väl? Tror att det också kan kallas för "att vaska".
 
Ha en räv bakom örat
Räv och räv. Oftast är det väl lite knäckebröd och orangea fläckar från barnmatspuré.
 
Ha gröna fingrar
Eller rougigt röda. Eller köttfärssåsigt orangea. Alternativt blomjordigt bruna eller (dyr) ansiktscremefärgat vita. Det beror lite på vart jag varit senast.
 
Ha vassa armbågar
Samt knän, fötter, händer och skalle då jag snurrande "sover" i mammas och pappas säng.
 
Gå upp i svinottan
För mig är det mer "vanlig morgon", men jaja.
 
Ha kött på benen
Vad ska man annars ha på dem?
 
Med mössan i hand
För på huvudet tänker jag i alla fall då rakt inte ha den.
 
Rinna ut i sanden
Typ som mammas kaffe när man petar på koppen, va?
 
Något som katten släpat in
...går antagligen alldeles utmärkt att tugga på.
 
Plocka russinen ur kakan
...och kasta dem på golvet.
 
Ta skeden i vacker hand
Och sprätta mat på närmsta förälder!
 
Sova som ett barn
Det vill säga på mage, prata ljudligt i sömnen samt vakna var tredje timme och somna om av en puss och klapp på ryggen.
 
 

En liten kärleksförklaring

Det var inte kärlek vid första ögonkastet, det var det inte. Att säga det är verkligen att fara med osanning. Jag tyckte först att du var lite alltför liksom, stark och ibland rätt sur och bitter. Men jag såg ju tydligt hur mina vänner i gymnasiet kom väl överens med dig, de nämnde dig ofta i positiva ordalag och räknade med att du skulle göra rasterna - då ni träffades - bättre. Du var något av en snackis i gymnasiet, det måste erkännas.
 
Så jag blev ju nyfiken på dig, såklart. Jag ville ju också känna kicken efter att ha spenderat en stund med dig. Plötsligt blev du allt mer tilldragande - jag började tycka att du doftade gott och att du såg läcker ut. Jag kom på mig själv med att längta efter att få känna mina läppar mot dig och få njuta av din värme.
 
Så blev det vi, till slut. Du och jag. Och det är vi än idag. Du har funnits där då det varit grått ute liksom då solen strålat, du har hjälpt mig genom långa nätter under studietiden. Du och jag kan vara ensamma eller i stora sällskap, det spelar ingen roll. Vi vet att vi hör ihop. Vi hade en tuff period under tiden jag var gravid, det måste medges. Men vi hittade ju tillbaka till varandra, du och jag.
 
Du är bland det första jag tänker på då jag går upp på morgonen.
 
Kaffe, jag älskar dig.