Döskalleglitterkattens ankomst

Drömmen om att få bli sminkad som en (lagom) läskig spökkatt fick äntligen bli sann:
Klockan 8.00 spann hon loss, ögonmakeupen on point, skarp i konturerna och redo att skrämmas. 
 
Klockan 12.22, efter lunch på stan men innan skrämselrunda, är sminket lite mer oskarpt
Fast samtidigt - otydlighet kan ibland vara något av det mest uppstressande jag vet så alltid skrämmer vi någon. 

It's friday, friday

Det stod redan igår klart att vi skulle klättra på morgonen idag, så pappa ohemul tog tillfället i akt att gå igenom en bråkdel av det kvarts ton klätterrelaterade prylar som tar upp plats i vårt förråd. 
Kommentar överflödig. Mycket på grund av att den inte får plats då allt skrot ovan har tagit den. 
 
Sedan åkte vi till Sickla och Snäckan övade på att flyga uppför väggarna medan Lillebror övade på att driva mig till vansinne samt på att springa hukad efter honom (börjar bli väldigt bra på det, kan jag meddela).
 
Det är ju av yttersta vikt att utnyttja sina kontakter här i världen så vi ba *made some calls* och åkte och slöjdade med kusinerna efter lunch. 
Jag försökte verkligen, verkligen att tälja mig en fin smörkniv. Tyvärr var det något fel på kniven, eller kanske träbiten (eller båda) så det bidde inte ens en tumme. Synd på den ambitionen! Tänkte använda brännpenna och allting, men men. 
 
Snäckson däremot, designade, pillade, limmade, borrade och spikade med lite hjälp ihop ett helt piratskepp med två kaptener. 
 
 
Stackars Lillebror, kanske ni tänker nu. Men lugn! Som den oerhört kärleksfulla moder jag är snickrade jag ihop följande till honom:
Och som han älskade den. Eller ja. Han tappade bort den (utan att visa tecken på att sakna den) tre gånger på en halvtimme, men jag känner ju mitt barn bäst. Jag känner att han nog älskar den. Handarbete av moder, vem blir inte lycklig av det. 

Fredag på en torsdag.

Inte nog med att jag är ledig imorgon. Jag har dessutom tillbringat mer än halva dagen med en moderlig försäkringsbolagskvinna i en guldaffär och Pretty woman-pekat ut nya smycken som ska ersätta allt det som tjuvarna stal under inbrottet i somras, ätit lunch på stan med fader ohemul SAMT köpt nya byxor och fyllt på med ny touche eclat i badrumsskåpet. 
 
Dagens känsla: Paris Hilton på Harrods, anno 2004. 
(Ja, jag är mycket lättimpad)