Storasyster.

Pirrigheten gällande att få träffa den nya lilla bebin överskuggas för tillfället av dåligt samvete och oro över hur Snäckis ska uppleva dessa tre dagar utan sina peeps, för att sedan komma hem och upptäcka att en till person plötsligt flyttat in.
 
Denna oro, detta ständiga samvete då det gäller ens ovärderliga avkomma. En ofrånkomlig, men o så jobbig del av föräldraskapet.
 

Kolla! Vi är som scouter, redo(typ).

En kan ju undra vad vi gör av all tid på dagarna då vi faktiskt inte verkar komma framåt på våra att-göra-inför-lillbebbos-födsel-lista alls? Eller ja, lite cred ska vi väl ha. Som de ansvarsfulla föräldrar vi är har vi nu lyckats pricka av följande:
 
  • En syskonvagn är införskaffad (från en av bloggens trognaste kommentatorer, tackar!). Den står rymdskeppslik och mallar sig i hallen så länge.  
  • Kläder har tvättats upp och vikts in i bebbos lilla byrå. Lite nytt, lite gammalt och lite lånat. 
  • Spjälsängen har byggts ihop och ställts i sovrummet. Den har dock varit bäddad sedan nyår så om vi inte får lust att testa huruvida nya lilla bebbo är astmaresistent eller inte så gör vi nog bäst i att bädda om. 
  • Snäckis övernattningsbag är packad och fylld med allt hon kan behöva.
  • Mitt svallande (läs: obehagligt långa och mycket lättrasslade) hår har kapats med 23 cm pga vill se crispy fresh ut på bb-bilder.
 
 
Kvar på listjäkeln:
  • Den omtalade bb-väskan ska väl packas nu, antar jag?! Detta lade jag en ohemul tid på att göra förra gången. Packade i och packade ur och packade om. Ändå visade det sig att vi hade med oss helt fel saker - för lite av något och alldeles onödigt av annat. Det bästa jag hört är någon som packade med två kexchoklad och stringtrosor. String! Hahaha! En av de saker jag faktiskt ser fram emot med förlossningen är ju de extremt bekväma och tillåtande underbyxorna i vit nät. Bezta. Och bara två kexchoklad? Hur tänkte de där?
  • Fylla frysen med snabba matlösningar.
  • Packa med någon form av beklädnad till mig och den ömme barnafadern. Förra gången födde jag i juli och då var det gött att glida runt i dessa nättrosor, maxibinda, amningsbehå och halvt genomskinlig Landstingetrock. Denna gång tror jag att det kommer behövas något mer? Framförallt tror jag att nämnde fader behöver en bekväm men värdig outfit. Och jag är helt säker på att han inte kommer att komma undan med ovanstående kombination utan att väcka ett visst obehag på avdelningen.
  • Någon form av hygienisk uppryckning gällande denna kropp behöver genomföras. Det borde ansas på sina ställen, smörjas på andra och för att bli uppfattad som "naturligt vacker"(otro-ho-ligt viktigt på just bb) är det dags att färga de blonda, fjuniga ursäkter jag sportar till ögonfransar och ögonbryn. Pga crispy fresh och allt som sagt.

 

Men vaddå. Vi har ju hela helgen på oss.