Året 2013 - en rankning

Som sig bör, koras nu här månadens händelse under 2013. Håll till godo:
 
Januari
Vi börjar känna oss hemma i huset efter två veckor som villaägare och firar detta med att både ugn och tvättmaskin går sönder. Snäckan kan sitta själv, även om hennes far refererar till det som att "flyta ut mot underlaget". Dessutom startades denna blogg! Månadens händelse: Vi hade barnvakt för första gången och överlevde.
 
 
Februari
Vi åkte till Åre på smokingbröllop (vilket jag tillbringade det mesta av uppe på rummet pga barnvaktsvägrande avkomma), det var pulkapremiär och Snäckis själv började odla tänder. Månadens händelse: en tand i veckan, under fem veckor är väl ändå värt att nämnas här.
 
Solen i ögera och så
 
Mars
Vi gick Barnvagnsmarschen, solen började så smått visa sig under dagarna, jag försökte mig på att göra egen barnmat (som Snäckson ratade) och en uppsydd dopklänning började ta form. Månadens händelse: världshistoriens gulligaste pass hämtades ut unde semidramatiska former.
 
 
April
Vi åkte till fjällen och fader ohemul tillverkade en egen fjällpulka, vi båtade över till Estland och plötsligt kunde Snäckan resa sig och gå med stöd. Dessutom var gungpremiäen en stor succé. Månadens händelse: Snäckans första solglajjor införskaffades = stencool kid.
  
Maj
Snäckan döptes, familjen ohemul testade på att bli matförgiftade och tillbringade en natt ihop på SÖS, vi planterade ett eget Snäckigt äppelträd som rådjuren omedelbart åt upp och jag åkte åtta dagar till Spanien och lämnade man och barn hemma. Månadens händelse: egentid i ÅTTA dagar?!
 
Juni
Våra fönsterbänkar tandmärktes för evigt och Snäckson gjorde sitt första besök hos tandläkaren. Vi hostade pannkaksparty bebistyle, firade midsommar i Dalarna och jubel utbröt då barnet även började gå!!! Månadens händelse: det där med att börja gå är ju svårslaget.
 
Juli
En ny liten kusin såg dagens ljus, Snäckson fyllde ett år och vi åkte till Gotland och älskade svensk sommar. Månadens händelse: ett kaxigt plus på graviditetstest indikerade att vi skulle bli en till i La Familglia Ohemul.
 
Augusti
Jag mådde vidrigt graviddåligt, vi hade stor fotbollsturnering och fick se lillbebbo på UL för första gången. Månadens händelse: jag började jobba igen och den ömme fadern tog över föräldraledighetsfacklan.
 
September
Snäckan utvecklade ett abnormt intresse för tvättmaskinen och den ömme fadern överraskade mig med en hotellnattsdejt. Månadens händelse: Snäckan hade barnvakt över natten för första gången och vi överlevde.
 
Oktober
Det nyinförskaffade badkaret nyttjades nästan varje kväll, Snäckan blev übermorgonpigg och min navel blev misstänkt lik en canneloni. Månadens händelse: vi gick på RUL och fick se ett sprattlig blivande lillasyskon.
 
 
November
Vi åkte på miniroadtrip Norrköping-Göteborg-Jönköping, firade fars dag och upptäckte storheten i att diska, byta skor och gå på pottan. Månadens händelse: Snäckson började på förskolan.
 
December
Vi bakar pepparkakshus, slår in paket, och umgås med en väldans massa olika människor. Månadens händelse: upptäckten av lyckan i ett kojbygge.
 
Japp, det var 2013 i ett nötskal. Vi får se vad 2014 bjuder?
Jag gissar på blöjbyten, sömnlösa nätter, amning, bröstmjölk, kroppsvätskor, tvåbarnschock, glädje och en nyförälskelse. Bland annat. Och du! Tack för att du läser! Det är himla roligt för mig ska du veta.

Kommentarer:

1 OPROFESSIONELL | allmänt awesome:

Gissar helt fräckt på att 2014 kommer bli ännu bättre! Snäckis som storsyrra - HUR COOLT?! (Och PS. Tack för nätets bästa blogg)

Svar: Ehum, kommer kanske att behöva vända mig till dig för några överlevnadstips *gnisslar oroligt tänder*
Och du - tack själv! Du vet ju att jag SLUKAR allt oprofessionellt stoff som produceras av dig <3
ohemul.blogg.se

2 Malin:

Och väldans sköj att läsa också!

Svar: Tack snälla, det är så roligt att höra!
ohemul.blogg.se

3 Åsa:

Ja, men du skriver ju så förbenat roligt!! Klart man vill läsa vidare =)

Svar: Kyss på dig och tack!
ohemul.blogg.se

4 mirijam:

Himla kul att läsa också! Spännande med tvåbarnschock under det kommande året!

Svar: Ja HERRE det där ska bli intressant att se hur sjutton vi reder ut?!?
ohemul.blogg.se

5 Ida:

GUD vilken härlig summering. HURRA

Svar: Hurra på dig själv pga fantastisk kvinna!
ohemul.blogg.se

6 Elinen:

Tack till dig för att du skriver en så bra blogg. Så himla spännande att få läsa om andras barn och vad de lär sig och hittar på. :)

Svar: Tack själv för att du kommenterar så flitigt! Sånt gör en glad va!
ohemul.blogg.se

Kommentera här: